Massage

Praktijk de kleine Indiaan past kindermassage toe bij kinderen. Hieronder wordt verder uitgelegd wat de effectiviteit van deze massages kan zijn. Tijdens de sessies worden kinderen gemasseerd en krijgen ouders handvatten om deze massage, of delen ervan, thuis voort te zetten. In de kindermassage die De kleine indiaan toepast, worden verschillende technieken gecombineerd zoals hoofdmassage, buikmassage en voetreflexmassage.

Iedereen kan masseren leren. Ook het masseren van uw kind. Kindermassage is waardevol voor de groei en ontwikkeling van een kind en voor het contact tussen ouder en kind.

Voor een gezonde ontwikkeling van kinderen is lichamelijk contact onmisbaar. Lichamelijke aanrakingen tussen ouder en kind op liefdevolle wijze, is belangrijk voor zowel het lichaamsbewustzijn als ook het zelfbewustzijn. Kinderen leren hun grenzen kennen en aangeven. Door de gerichte, liefdevolle aanraking en aandacht leren kinderen van onze handen allereerst respect. Door de aanrakingen voelen kinderen waar zijzelf beginnen en ophouden. Dat kan lijden tot zelfbevestiging en een warm gevoel van verbondenheid.

Kindermassage maakt kinderen tevens minder kwetsbaar. Daarnaast versterkt de massage het immuunsysteem, stress neemt af en er treedt diepe ontspanning op.

Naast dat het gewoon heerlijk voor een kind is een fijne massage te ontvangen, werkt het succesvol op allerlei uiteenlopende klachten, zoals lichamelijke klachten als eczeem, vermoeidheid, hyperactief gedrag, slecht eten, darmproblemen, agressief gedrag of heel stil en teruggetrokken gedrag, bedplassen en concentratieproblemen

 

babyvoeten